Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Dagvoorbereiders

Met miljarden zijn ze, de dagvoorbereiders. Die ‘s nachts rondvliegen, als alle mensen slapen.
Ze maken de geesten van mensen klaar voor de nieuwe dag, voor wat hen gaat overkomen. En ze hebben allemaal verschillende boodschappen bij. ‘Vergeet morgen niet je hemden naar de stomerij te brengen.’ ‘Je moet je moeder bezoeken!’ ‘Er zijn er nog maar drie in de winkel en als je morgen niet gaat kijken zijn ze allemaal weg.’ ‘Maak het goed met die collega want die bedoelde het niet slecht.’ ‘Vergeet die overschrijving niet.’ ‘Ettie is morgen jarig. Bellen!’ ‘Teken dat contract toch maar dan zijn er weer nieuwe klanten.’
Ach, het is maar een greep uit het werk van de dagvoorbereiders. Maar weet dat, wanneer u en ik wakker zijn, hun taak er alweer op zit. Voor één nacht tenminste. Want volgende nacht is het weer van dat.
En weet ook dat iemand die de raad van een dagvoorbereider in de wind slaat na vijf keer, en vanaf dan, definitief wordt geadviseerd door een advocaat. Je bent gewaarschuwd.

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.