Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Mijn beste vrienden

Moshe Dayan is een zeer goede vriend van me. Wij spelen samen schaak en ik laat hem altijd een beetje winnen ook al heb ik soms de indruk dat hij dat ook doet en me op die manier voor het lapje houdt. Een andere goede vriend van me is Winston Churchill, maar die zie ik weinig want hij woont tegenwoordig in Australië en dat is wat ver om eens samen iets te gaan drinken. Maar we bellen mekaar wel af en toe. Jammer genoeg houdt Winston nooit rekening met het tijdsverschil, dus ben ik altijd de sigaar als hij belt midden in de nacht. Goede kerel verder. Jacqueline Bouvier heb ik leren kennen tijdens een partijtje bowlen en omdat wij daar allebei nogal klunzen in waren zijn we sindsdien onafscheidelijk. Echt een leuke meid. Tommy Cooper, in het ware leven een bloedserieuze bedrijfsrevisor, laat me altijd onbedaarlijk lachen om zijn absurde moppen. Fijne vent.
Maar er is een probleem. Telkens ik aan anderen vertel over mijn beste vrienden kijkt iedereen ongelovig. En dat begrijp ik niet.
Er zijn er ook die beter reageren. Onlangs nog op een receptie vertelde ik aan iemand over mijn vriendenkring en de man keek me aan en zei: “Als dat je vrienden zijn, mag jij me Sinter Klaas noemen.”
Ik heb er weer een vriend bij. We spreken regelmatig af en ik zie Klaas vaak. ‘s Avonds meestal.

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.