Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Morrendonn

Het kasteel van Morrendonn heeft alles om een sprookjesachtige omgeving te zijn. Er is een immens prachtige troonzaal die kreunt onder de overvloed aan discreet verlichte wandtapijten met afbeeldingen van ingewikkelde jachttaferelen tot verbluffende verdures, in combinatie met her en der smaakvol geplaatste meubeltjes die in alle hoeken van de zaal ‘Gezellig toch hier!’ roepen. De rest van het kasteel bevat mooi gedecoreerde gangen die leiden naar kamers waar het opperst aangenaam vertoeven is. Ik ken geen enkel kasteel dat zoveel sfeer uitademt. Geen enkel. “Hier hebben we een kasteel waar een sprookje zich vrijelijk kan bewegen!” hoor ik u al concluderen. Dat zou zo moeten zijn ja, ware het niet, dat het kasteel bewoond wordt door een dominante tante die de inrichting heeft laten doen door een vrouw met visie die er kort na de aankleding vandoor is gegaan wegens ‘professioneel meningsverschil’. Het resultaat mag er nog steeds zijn, want daar verandert die tante in haar gierigheid niets aan, maar de mensen die het kasteel zouden moeten bevolken zijn er niet.
Tot op een dag.
Er werd hard op de poort geklopt. En nog eens geklopt. Voor de poort stonden wel honderd koppeltjes met bagage te trappelen om binnen te komen. De tante die de deur opendeed liet tegelijk haar mond openvallen. “Wat… wat gebeurt er hier?” stamelde ze. Maar de eerste duo’s waren al binnen en met een “Ho!” en een “Ha” gingen ze per twee op weg door de kamers. De tante kon er eentje vastgrijpen. “Wat is dit? Vanwaar komen jullie? Wie zijn jullie?”
“Maar mevrouw, dit kasteel is aanbevolen door (gecensureerd) als hot place voor een dateweekend, en dat voor een belachelijk lage prijs. Mogen wij nu verder, want anders zijn de beste kamers snel benomen.” Met een kleine valies wiebelend achter zich stormden ze vooruit door de gang. De tante keek het tweetal achterna en toen werd het het voorgoed zwart voor haar ogen. Ze sloeg tegen de grond, hartslag nul.
Die klap kwam Morrendonn snel te boven, want sindsdien lopen er niet alleen koppels binnen, maar ook stapels geld.
Morrendonn gaat er financieel hard op vooruit, want Morrendonn is sterk commercieel geworden.
Maar een sprookje, dat zit er niet meer in.
Want het kasteel is maar bedoeld voor twee.
En die twee hebben aan de poort rechtsomkeer gemaakt, op zoek naar een rustig plekje.

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.