Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Beroepsproblemen

Ingespannen volgde Ebenezer de vlieg die op zijn krant aan het wandelen was. Die had al een tocht afgelegd kriskras door drie artikels en was nu op weg naar het kruiswoordraadsel. Ebenezer was benieuwd in welk vakje de vlieg zou stoppen om zijn pootjes te wassen. Daar zou hij dan beginnen met invullen.
Maar hij kwam het nooit te weten, want de deur ging open, joeg een vlaag koude tocht de kamer in en die zette de vlieg aan om brommend op te stijgen.
In het midden van de kamer stond de Witte Ridder. “Ik kap er mee.” zei hij kwaad en zonder verdere inleiding.
“En waarom zo opeens?” vroeg Ebenezer droog.
“Je wil het weten? Goed dan. Je mag zelf eens een heel leven rondlopen als Witte Ridder. Om te beginnen, weet je wel dat je op wit alles ziet? Ik kan nooit eens deftig gaan schransen met de vrienden of ik sta daarna drie dagen voor de wastobbe te schrobben om alle vlekken er uit te krijgen. Da’s één! Twee, als ik ergens rondloop, ik word altijd onmiddellijk herkend, ze zien me al mijlen van verre af komen, dus strategisch voordeel: nul. Drie: als je denkt dat sneeuw in de winter voor mij een dekmantel kan zijn, vergeet het. De vorige winter ben ik bij een wandeling in het woud gewoon overreden door een roedel grijze wolven die me niet hadden opgemerkt tussen al dat wit. En vier, euh vier weet ik even niet meer, maar ik wil van dat wit af.”
“Zal ik je veranderen in een zwarte ridder? Op zwart zie je minder vlekken.”
“Nee, dat kan ik niet verenigen met mijn karakter.”
“Wacht even, hier, wat vind je van deze camouflagekleur, ook wel kaki geheten?
“Eikevies, dat lijkt meer op de kleur van… ben je zeker dat ze dat ka-k-I noemen en niet…”
“Geen probleem, ik heb hier nog wel iets, wat denk je hiervan? Bloemetjesmotief.”
“Wel, ik moet zeggen, dat begint er al meer op te lijken, en aangezien ik toch veel veldwerk doe en bloemen zie je overal…”
“Ideaal dus! Zullen we maar eens gaan passen?”
“Direct! Ah… benieuwd wat mijn vrienden daarvan zullen vinden.”
“Binnenkort gaat iedereen in het land het alleen maar over jou hebben, verhalen gegarandeerd in geuren en kleuren.”

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.