Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Kei

Eindelijk worden dezer dagen de juiste waarden euh… terug naar waarde geschat. De jeugd van tegenwoordig hoor je regelmatig spreken over ‘keinijg’, ‘keitof’ kortom de kei is weer in. En dat vinden de keien zelf heel plezierig. Is het u al opgevallen dat de keien tegenwoordig meer glanzen, brilleren zou ik bijna durven stellen, en het hoeft daarvoor niet geregend te hebben.
Het is weer leuk om iemand een kei van een vent te noemen, of iemand is een kei in het één of het ander, waar je vroeger nogal werd op aangekeken, want dan was je alleen maar een nerd.
Het gesteente wordt terug opgepoetst. En dat vind ik keileuk. Want jaren is de kei verwaarloosd. Wie kan er nog keilen, wie doet dat nog? Nee, de kei is hot, let maar op de massages met warme keien waar je overal reclame voor ziet. En ‘Stepstone’ (alweer een initiatief van keien), kent een hoge vlucht.
Nee, het is op de dag van vandaag keigezellig om samen dingen te doen. De overtreffende trap van kei is niet voor niets keizer. De koning slaan we gemakshalve even over.
Intussen is het natuurlijk ook zo dat veel mensen door de slechte economie op de keien belanden. En dat is natuurlijk keispijtig. Want daar kunnen de keien niets aan doen. Het komt allemaal op hun kop terecht.
Dat is héél kei-onvriendelijk. Want ook zij zouden graag hun steentje bijdragen. Keilief toch!

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.