Het sprookje van de dag

Mag het efemeer zijn?

Gommer en kwel

Vandaag is in Fairytale, een stad bezuiden Alicetown, het standbeeld onthuld voor de onbekende gom.
Ik was daar aanwezig, toevallig, en citeer uit de gelegenheidstoespraak: “De gom verdient een standbeeld vanwege zijn volkomen altruïsme, een gom geeft letterlijk zijn leven voor de fouten die door mensen worden gemaakt. Met iedere veeg die een gom uitdeelt, verdwijnt een stukje van zichzelf tot hij uiteindelijk volledig opgaat in raffeltjes rubber die de corrigeerder achteloos van het blad veegt. Alleen al daarvoor verdient de gom een eeuwig aandenken!” En zo ging de spreker nog een tijdje door.
Als slotlied speelde een band ‘Wipeout ‘ van the Ventures, maar ik moest wegens andere besognes vertrekken. Onderweg op de trein dacht ik nog dat ik heel wat mensen ken die voor hun verder zogenaamd vlekkeloos voortbestaan schatplichtig zijn aan de gom. Ik ga hier geen namen noemen, maar het zijn er velen. Ik ken zelfs projecten die door de gom vol goede wil zijn aangepast of veranderd in het voordeel van de gommer.
Wat ik wel merkwaardig vond was de afwezigheid op deze onthulling van een vertegenwoordiging van de concurrerende firma’s Tippex en Tintenkiller, maar dat was waarschijnlijk gewoon een kwestie van jaloezie, of vergetelheid van hunnentwege. Alleen iemand van Javel was daar (hij rook trouwens vreselijk) maar daarmee kan je inkt alleen maar tijdelijk verwijderen. Of had u lezer nooit een slecht schoolrapport?

Vorig sprookje
Particulier gebruik van de teksten van "Het sprookje van de dag" mag mits bronvermelding. Commercieel gebruik is niet toegelaten.